Προχωρά το αεροδρόμιο στο Καστέλι | Συνάντηση Αρναουτάκη

15/09/2021

Για την πορεία υλοποίησης των έργων για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου (Καστέλι) ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν συγκεκριμένα τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα: ο γενικός διευθυντής Θανάσης Βούρδας, ο αν. γενικός διευθυντής επενδύσεων Θόδωρας Σμπιλίρης, ο γενικός διευθυντής κατασκευών Αντώνης Σίσκος ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Γιάννης Σμαραγδάκης ενώ παρόν ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για το αναπτυξιακό master plan της περιοχής.

Heraklion Airport Gobhma 1

Υπενθυμίζεται ότι την κατασκευή και εκμετάλλευση έχει αναλάβει η εταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης», στην οποία συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο με 45,9%, η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ με 32,46% και η ινδική GMR με ποσοστό 21,64%.

Η περίοδος παραχώρησης, που ξεκίνησε το 2020, εκτείνεται σε 35 χρόνια, στα οποία περιλαμβάνονται 5 έτη κατασκευαστικής περιόδου και το κατασκευαστικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 480 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

13:23
23° C